MS Access Veritabanları, VBA ve SQL Kullanımı

Microsoft Access'e dair herşey...

Access Seçenekleri 11-6

GENEL BİLGİLER

ACCESS SEÇENEKLERİ (11/6.Bölüm)
Güven Merkezi / Makro Ayarları


Arkadaşlar Merhaba,

Bu makalemizde MS Access seçenekleri konusunun  Güvenlik sekmesinden Makro Ayarlarına kısaca değinmek istiyorum. Yukarıdaki pencerede de görüldüğü gibi Makro Ayarlarımızda 4 adet seçeneğimiz mevcut.
En katı seçeneğimiz 

Access seçenekleri

1. Seçenek olan Bildirimde bulunmadan tüm makroları devre dışı bırak seçeneğidir. Bu işaretlendiğinde Eğer uygulama içersinde makro varsa bu makrolar size bir uyarı verilmeden devre dışı bırakılır. Dolayısıyla makro ile ilgili işlemleriniz çalışmayacaktır. Siz de bu arada bu uygulamanın şurası neden çalışmıyor, burası neden çalışmıyor diye düşünceye dalacaksınız.

2. Seçeneğimiz ise bildirimde bulunarak tüm makroları devre dışı bırak, evet bu seçenek işaretlendiğinde size sormadan bakkala gitmeyecektir. Yani sizin onayınızı isteyecektir.

3. Seçeneğimiz ise Dijital olarak imzalanmış makrolar dışında tüm makroları devre dışı bırak. Bu seçeneğimizi işaretlediğimizde ise hepsi araba kullanmayı bilen fakat içlerinde ehliyeti olanlar hariç diğer sürücüleri şirketinize almamaktır.

4. Son seçeneğimiz olan Tüm makroları etkinleştir seçeneğidir. Ehliyetli olsun olmasın sonuçta hepsi araç kullanmayı biliyor. ehliyeti olmayanlara daha az ücret ödeyerek tüm sürücüleri şirketinize alırsınız. Bu arada ehliyeti olmayan sürücülerin bir kazaya karışması sonucunda (sisteminize zarar vermesi) tüm sorumluluk size ait olacaktır.

Arkadaşlar kısaca bilgisayarınızın güvenliğinden eminseniz en alt seçeneği işaretleyebilirsiniz. Bu şekilde uygulamanız sorunsuz çalışır. fakat bir kaç noktaya dikkat ederseniz başınız ağrımaz. Örneğin Bilgisayarınızın antivirüs programının güncel olması, kötü yazılımlara karşı koruyucu bir program kullanmanız önerilir.



Bu ayarı etkinleştirmek tamamen kullanıcının sorumluluğu altındadır

Şimdilik,
Hoşcakalın...

Yorum Gönder

0 Yorumlar