MS Access Veritabanları, VBA ve SQL Kullanımı

Microsoft Access'e dair herşey...

Access Menülerinin Tanıtımı-23

GENEL BİLGİLER

ACCESS MENÜLERİNİN TANITIMI (23.Bölüm)
VERİTABANI ARAÇLARI / SharePoint (Dosya Paylaşımı)

Evet Arkadaşlar, 
Access menülerinin tanıtımı konularına devam ediyoruz. Bugünkü makalemizin konusu SharePoint, buna dosya paylaşımı da diyebiliriz.
SharePoint Konusu oldukça geniş bir konu olduğundan dolayı burada sadece SharePointin tanımını ve başlangıç işlemlerine değineceğim.

SharePoint Nedir?
Microsoft tarafından geliştirilen SharePoint, Özellikle kurumlarda ve büyük firmalarda kullanıcılar arasında bilgi akışını sağlamak, ortak dosyalarda düzenleme yapmak, bilgi ve belgeleri yönetmek amacıyla kullanılan bir sistemdir.

Gelelim Ms Access tarafına; Bir MS Access uygulamasını bir kurum içerisinde tüm kullanıcıların kullanımına sunmak için, MS Access içerisinden Veritabanı Araçlarından SharePoint komutu yardımıyla yapabilirsiniz, Yalnız bu işlemi yapmadan önce bir SharePoint Sitesine üye olmanız ya da oluşturmanız gerekmektedir. Ancak bundan sonra MS Access uygulamanızı SharePoint aracını kullanarak kullanıcılarınıza sunabilirsiniz. İşlemi başlatmak için;


sharepoint

Bu komutu çalıştırdıktan sonra aşağıdaki ekranla karşılaşıyoruz.


sharepoint

Bu ekranda Sharepoint sitesinin adını giriyoruz. Daha sonraki ekranlarda yönergeleri izleyerek MS Access veritabanı uygulamanızı SharePoint Sitesine taşıyabilirsiniz.

SharePoint konusuna ileride daha detaylı bilgi vereceğimden dolayı şimdilik bu kadar.

Hoşcakalın...

Yorum Gönder

0 Yorumlar