MS Access Veritabanları, VBA ve SQL Kullanımı

Microsoft Access'e dair herşey...

Access Menülerinin Tanıtımı-21

GENEL BİLGİLER

ACCESS MENÜLERİNİN TANITIMI (21.Bölüm)
VERİTABANI ARAÇLARI / SQL Server

Arkadaşlar Merhaba,
Yeni bir makaleyle yine birlikteyiz. Bu makalemizde MS Access Veritabanı Araçlarımızdan SQL Server konusuna değineceğiz.

Nedir SQL Server?  Ne işe yarar? MS Access içerisinden nasıl bağlantı yaplır? bu sorulara cevap vereceğim.

En çok kullanılan sunucu veritabanı sistemidir. Yeni veritabanlarının oluşturulmasını ya da başka bir veritabanı programında oluşturulmuş veritabanlarının aktarımını yaparak yönetilmesini sağlar. SQL Server'de veriler istenildiği şekilde yönetilebilirler. Çok güçlü raporlar oluşturulabilir.

MS Access içerisinde oluşturulmuş herhangi bir veritabanını SQL Server üzerine almak için bazı bağlantıların yapılması gerekmektedir. Öncelikle Lokal olarak çalışacaksa aynı bilgisayarda İntranet veya internet üzerinde çalışılacaksa her hangi bir ağa bağlı bilgisayar üzerinde SQL server sunucusu olması gerekmektedir.

Ben şu anda temel bağlantıları içeren prosedürü sizlere göstereceğim. Şu anda bende yüklü SQL Server olmadığı için sadece işlem basamaklarından bahsedeceğim.

Şimdi işlemlerimize başlayalım. Öncelikle Veritabanı Araçları Sekmesinden SQL Server komutunu tıklıyoruz.


Daha sonra aşağıdaki ekranla devam ediyoruz.


sql server

Burada eğer MS Access'te daha önce oluşturduğunuz veritabanının SQL Server'e taşımak istiyorsanız 1.seçeneği işaretliyoruz. Eğer yeni oluşturulacaksa bu ayara dokunmuyoruz.1. seçeneği seçtiğinizde aşağıdaki ekran gelecek.


sql server

Bağlanmak için DSN adını giriyoruz. Tamam Diyoruz. 2. seçenek işaretli ise aşağıdaki ekranla karşılaşıyoruz.


sql server

Burada gerekli olan bilgileri girip SQL Server'e taşınmış oluyoruz. Herhangi bir hata durumunda aşağıdaki ekran karşımıza çıkıyor.


sql server


Devamı gelecek makalemizde access menülerinin tanıtımı konularında

Şimdilik,
Hoşcakalın...

Yorum Gönder

0 Yorumlar