MS Access Veritabanları, VBA ve SQL Kullanımı

Microsoft Access'e dair herşey...

Access Menülerinin Tanıtımı-17

GENEL BİLGİLER

ACCESS MENÜLERİNİN TANITIMI (17.Bölüm)
VERİTABANI ARAÇLARI / Nesne Bağımlılıkları

Merhaba Arkadaşlar,
Bu makalemizde MS Access menüleri tanıtımı konusunda olan Veritabanı Araçlarımızdan Nesne Bağımlılıklarına kısaca bir göz atacağız.
Nesne Bağımlılıkları Nedir? Nasıl Kullanılır? Ne işe Yarar?


nesne bağımlılıkları

Kısaca Nesne Bağımlılıkları ile bir veri tabanının yapısı hakkında bilgi sahibi olabilirsiniz.

Veri tabanı penceresinde herhangi bir nesne seçip (Tablo, Sorgu, Form, Rapor vs) Veri tabanı bağımlılıklarını tıkladığınızda sağ tarafta bir şema görünür. Yukarıda örnek olması açısından TPersonel tablosu seçilmiştir. Bu tabloyu seçtikten sonra,


nesne bağımlılıkları

Yukarıdaki şekilde görülen Nesne Bağımlılıkları butonuna tıkladığınızda aşağıda görmüş olduğunuz şekil ekranın sağ tarafında görünecektir.


nesne bağımlılıkları
Burada öncelikle şunu söyleyeyim, Bir nesne seçtikten sonra başka bir nesneyi seçtiğinizde Yenile butonuna tıklamanız gerekmektedir. Aksi halde önceki seçtiğiniz nesnenin durumunu görürsünüz.

Yukarıdaki şekilde TPersonel tablosunun bağımlı olduğu nesneler görülmektedir. Örneğin Rapor bu nesneye kaynak gösterilerek oluşturulmuş, Diğerleri de aynı mantıkla görülmektedir.

Benim Bağımlı olduğum Nesneler'i tıkladığınızda hiç bir bağlantı göremeyeceksiniz. Çünkü TPersonel tablosu ana tablodur, Hiçbir nesneye bağımlı değildir.


nesne bağımlılıkları

Nesne Bağımlılıklarını özellikle bir çok nesnesi bulunan veri tabanlarında programcıya büyük kolaylıklar sağlamaktadır. Hangi nesne, hangi nesneye bağlı veya Formun, Raporun Kayıt kaynaklarını öğrenmek için bir kısayoldur.

Evet arkadaşlar bir makalemizin daha sonuna geldik,
Gelecek makalemizde görüşmek üzere,

Şimdilik,
Hoşcakalın...

Yorum Gönder

0 Yorumlar