MS Access Veritabanları, VBA ve SQL Kullanımı

Microsoft Access'e dair herşey...

Access Menülerinin Tanıtımı-13

GENEL BİLGİLER

ACCESS MENÜLERİNİN TANITIMI (13.Bölüm)
Dış Veri / Ver Seçenekleri

MS Access Uygulamasına E-Posta Yoluyla Bilgi Almak




Burada anlatılan bilgiler MS Access 2010 versiyonuna göre düzenlenmiştir

Bu makalemizde MS Access menüleri tanıtımı konularından, Dış Veri kısmına noktayı koyacağız. Bu makalemizde Access veritabanımıza, E-Posta yoluyla bilgileri nasıl toplayacağımızı göreceğiz. Bunun için alıcı adresleri herhangi bir tabloda da olabilir veya olmayabilir, Eğer olmaz ise alıcıları manuel eklenebilir ya da Outlook'un adres defterinden seçilebilir. İşleme başlamadan önce bazı konuların bilinmesi sizlere işlem sırasında kolaylık sağlayacaktır.



  • Veri toplama işlemi bazı e-posta adreslerini desteklememektedir. Örneğin Hotmail veya Yahoo adreslerinden veri toplanamamaktadır.  
  • Bazı veri alanlarından veri toplanamamaktadır. Örneğin Çok Değerli Alanlar, Ekler,  Otomatik sayı ve OLE nesnelerine ait bilgiler e-posta yoluyla toplanamaz










Şimdi işlemlerimize geçelim, önce bilgi toplamak istediğimiz tablomuzu seçmekle işe başlıyoruz, üzerine 1 defa tıklamamız yeterli olur. Resimde TPersonel tablosu seçili hale getirilmiştir. Dış Veri kısmından E-Posta Oluştur seçeneğini tıklıyoruz.


access menüleri

Karşımıza aşağıdaki ekran çıkıyor,


access menüleri

Burada üstteki seçeneği seçmenizi öneririm. Çünkü 2. seçenekte karşı tarafın bilgisayarında infopath programının yüklü olması gerekmektedir. HTML seçeneği %100 uyumludur.


access menüleri

Bu ekranda toplayacağınız bilgilerin Yeni Bilgi mi yoksa var olan bilgilerin güncelleştirilmesi mi, buna göre seçim yapıyorsunuz. 2.Seçenekte E-posta adresleri veritabanında varsa kullanabilirsiniz.
Gelelim bundan sonraki ekrana...


access menüleri

Burada tablomuzda bulunan alanlardan seçim yapabiliriz. tüm alanları seçmek için >> işaretli butona tıklayın. Daha sonra,


access menüleri

Cevabı gelen E-Posta adreslerindeki verilerin otomatik olarak veritabanına aktarılıp aktarılmayacağını belirlemek için kullanabilirsiniz.


access menüleri

Bu ekranımızda yine alıcıların E-Posta adreslerinin nereden girileceğini belirtebiliriz. MS Outlook'un adres defterini kullanacaksak, Üstteki seçenek aktif olmalıdır, Veritabanından alınacaksa alttaki seçenek aktif olmalıdır.


access menüleri

Bu ekranda da gönderilecek olan E-Postanın Konusunu ve (1) gövde metnini (2) belirtebilirsiniz.


access menüleri

Bu sayfada iletileri gözden geçirmek, yeniden göndermek veya hepsini silmek için kullanabilirsiniz.


access menüleri

Son olarak E-Postamızın nasıl göründüğüne bir göz atabiliriz. Ekleyecek bir şey yoksa Gönder butonuna tıklayarak seçmiş olduğunuz alıcılara bilgilerinizi toplamak için bir araç sunmuş olursunuz.

Bu makalemizin son paragrafıydı, Gelecek makalemizde MS Access Veritabanı Araçları menüsüne başlayacağız,

Şimdilik,
Hoşcakalın...

Yorum Gönder

0 Yorumlar