MS Access Veritabanları, VBA ve SQL Kullanımı

Microsoft Access'e dair herşey...

Access Menülerinin Tanıtımı-12

GENEL BİLGİLER

ACCESS MENÜLERİNİN TANITIMI (12.Bölüm)
Dış Veri / Ver Seçenekleri


MS Access Uygulamasından Dış Ortama Farklı Formatlarda (Word, SharePoint Listesi, ODBC Veritabanı, HTML Belgesi, DBase) Dosyası Olarak Vermek (2.Bölüm)

Merhaba Arkadaşlar.
Bu makalemizde Access menülerinin tanıtımı konularından, MS Access uygulamamızdan dış ortama tablomuzu HTML belgesi olarak aktarmaya çalışacağız.


access menüleri



Yukarıdan tablomuz, sorgumuz ya da formumuzu seçili hale getirdikten sonra Dış Veri Kısmından Diğer ve oradan HTML belgesini seçiyoruz, İsterseniz Tablo ya da sorgudan sadece seçeceğiniz kayıtlarıda aktarabilirsiniz bunun için tablo ya da sorguyu açıp aktarmak istediğiniz kayıtları seçtikten sonra bu işlemi yapmalısınız, Ben şimdi ikisini de göstereceğim,


1.Seçenek;
Tablonun veya sorgunun tamamını göndermek.
Seçeneği seçtikten sonra karşımıza aşağıdaki ekran gelecek,


access menüleri

Burada 1 Nolu alanda HTML dosyanızı kaydedeceğiniz klasör veya sürücüyü seçiyorsunuz, 2 nolu alanda ise biçimleri korumak için işaretlemeniz gerekiyor. 3 Nolu alanda ise Verme işlemi bittikten sonra kaydedilen HTML belgesini açmak için kullanabilirsiniz.

4. Alanda ise biraz sonra açıklayacağım kayıtların bir bölümünü vermek istediğinizde kullanacağınız seçenektir. Zaten seçmeli kayıt olmadığında burası pasif durumda olur.

2.Seçenek;

Kayıtların bir kısmını HTML dosyası olarak vermek.
Burada da tablo ya da sorgunuz açtıktan sonra HTML olarak vereceğiniz kayıtları seçin daha sonra yukarıdaki sırayı takip edin.4. Seçeneği aktif hale getirin.
Verilen dosya aşağıdaki gibi olacaktır.


access menüleri

Yukarıdaki HTML dosyası Microsoft Edge Web tarayıcısında açılmıştır.

Şimdilik,
Hoşcakalın.

Yorum Gönder

0 Yorumlar